Houtsnippers

Ideaal als bodembedekker, houdt het onkruid tegen, droogt de ondergrond niet uit, beschermt tegen wintervorst en verrijkt de bodem.

Snippers bevatten zowel het hout als de schors en blad. Het is een heterogeen mengsel van moeilijk en gemakkelijk afbreekbaar materiaal. Schimmels en bacteriën tasten het zacht en voedselrijk materiaal snel aan. Wormen zorgen voor de verwerking ervan in de bodem. Het houterige materiaal verteert langzamer en verhoogt het humusgehalte aanzienlijk. Enkele maanden na het aanbrengen geniet je al van de bosgrondgeur en de kruimelstructuur onder de snippers. Op die plaats zal je je planten niet snel water meer moeten geven. Opgelet! Als de laag minder dan vijf centimeter dik is, drogen de snippers gemakkelijk uit. Vogels die op zoek zijn naar wormen krabben de snippers dan open en zo komt de bodem vrij. Tussen vaste planten en rozen beperk je de laag wel tot vijf centimeter. Tussen heesters en bomen is tien centimeter dikte aangewezen.

Verwar snoeihoutsnippers niet met boomschors. Boomschors is een restproduct van houtverwerkende bedrijven. Vooral naaldhoutschors verteert langzamer dan schors van bijvoorbeeld populier. Veel voedende bestanddelen bevat het niet maar als bodembescherming of padbedekking komt het zeker in aanmerking. 

Houtsnippers/hakselhout, te koop /m³.
Wij leveren bij u met een remork of kleine vrachtwagen.

Mulchen

In een bestaande siertuin kan je de onbedekte grond bedekken met een mulchlaag: een laag organisch materiaal. Je hebt hierbij heel wat mogelijkheden: versnipperd snoeihout, compost, grasmaaisel, bladeren, stro en plantenresten. Mulchen is de grond tussen de planten toedekken met een laag van schors, compost, ... Deze materialen worden in een gelijke laag op de grond tussen de planten aangebracht. Mulching beschermt plantenwortels tegen hitte, koude of droogte. Mulchen kan je het hele jaar door. Mulch je in de lente, dan heeft dit vooral een werend effect op ongewenste kruidgroei. In het begin van de zomer zorgt een mulchlaag ervoor dat de bodem niet uitdroogt. Een mulchlaag hoef je nooit te verwijderen omdat ze vanzelf verteerd. Omdat ze verteert, moet je de mulchlaag regelmatig aanvullen.

Hout bestellingen: 0494-79-68-19 Adres: Lindenlaan 198
9120 Beveren-Waas

Referenties


   Wij willen jullie bedanken voor de geweldige goede service en goede kwaliteit van het hout.
   Vandaag bellen, de volgende dag meestal aan huis geleverd. Warm aanbevolen.    Robinson Familie, Bazel. April 16, 2013