Tips en Advies

Het stoken van een openhaard of houtkachel is voor velen noodzakelijk voor een heerlijk winteravondje. Om te zorgen dat u optimaal geniet van uw haard of kachel, is het van groot belang dat u het juiste hout stookt. Hieronder volgen een aantal tips over het stoken van hout en het opslaan van hout, die u zullen helpen nog meer plezier van uw haard of kachel te hebben. Om half droog hout op te slaan tot droog hout, dient men rekening te houden met een aantal aandachtspunten voor het verkrijgen van droog hout:

- Berg vers gekapt brandhout op zodat de wind vrij toegang tot het hout heeft, en het verder kan drogen. Het mag best op een winderige plaats gestapeld worden. Hoe meer verluchting hoe beter, zo lang de regen er niet kan inslaan.

- Sla uw hout dus best buiten op in een houtopslag of onder een afdak, zodat het niet nat regent. In een schuur of garage droogt uw hout niet zo goed en zal er vlugger schimmel ontstaan.

- Volledig met een zeil afdekken is minder goed omdat het hout dan minder kan ademen en houdt zo dus de verluchting tegen.

- Bomen en een hellend dak lijken misschien een droog onderkomen te bieden aan brandhout, maar kunnen soms regendruppels doorlaten. Controleer dit.

- Stockeer brandhout niet op een natte ondergrond, want dan zuigt het hout zich vol vocht. Je kan er oude paletten onder plaatsen, op die manier wordt het ook van onderen verlucht.

- Stapel het hout niet te compact, laat openingen in de stapel houtblokken door een of meerdere blokken in een andere richting op te stapelen. Vers hout kan best twee jaar drogen vooraleer je het gaat verbranden in je kachel of open haard.

Wat is een stère ?

Een stère is, per definitie, 1m³ als het brandhout op 1 meter gezaagd is.
Wij leveren steeds 0.8m³ = 1 stère.
1. Een stère is 1m³ als het brandhout op 1 meter gezaagd is.
2. Er blijft maar 0,8m³ als het hout 2 keer gezaagd is.
3. En er blijft nog maar 0,7m³ als het 3 keer gezaagd is (bv. op 33cm).

Hout bestellingen: 0494-79-68-19 Adres: Lindenlaan 198
9120 Beveren-Waas

Referenties


   Wij willen jullie bedanken voor de geweldige goede service en goede kwaliteit van het hout.
   Vandaag bellen, de volgende dag meestal aan huis geleverd. Warm aanbevolen.    Robinson Familie, Bazel. April 16, 2013